Publiceret 01.04.2017

Grauballemanden støbes i bronze

Efter succesen med bronze-skulpturgruppen En rigtig dansk familie, som i oktober 2017 placeres i København, har Kunsthal Aarhus fået blod på tanden. Vi vil støbe endnu en bronzeskulptur i Kina. Derfor henvender Kunsthal Aarhus sig nu til læserne, så de kan være med til at stemme om valget af den mest betydningsfulde kultur- og kunstperson i Aarhus i fortid, samtid og fremtid. Er det:
 
Grauballemanden – et dansk moselig og formentlig det bedst bevarede i verden, udstillet på MOMU. Han dateres i dag officielt til ca. 290 f.Kr. Begrundelse: “Grauballemanden blev fundet i 1952 i en mose ved Nebel og er kulturhistorisk en vigtig del af DNA’et i Aarhus og samtidig publikumsmagnet i Moesgaards samling. Grauballemanden ser næsten ud til at være lavet i bronze, så det er et naturligt valg, og med skulpturen vil publikum endda kunne rører den gamle mand”, siger adm. direktør Iben Mosbæk, Kunsthal Aarhus.
Placering: Foran Domkirken.
 
Peter A. G. Nielsen, sanger og digter. Begrundelse: “Når man siger Vestergade, siger man samtidig Gnags. Når man siger Aarhus, siger man samtidig Peter A. G. Nielsen! Mange-årig sangskriver og sanger i rockgruppen Gnags skal støbes i bronze, det er da for nørd’et. Ha ha”, siger musikanmelder ved Århus Stiftstidende og PR-ansvarlig Andreo Michaelo Mielczarek, Kunsthal Aarhus.
Placering: I krydset ved Vestergade og Grønnegade.
 
Juliana Engberg, programdirektør for Europæisk Kulturhovedstad.  Begrundelse: "Valget var ikke svært da det er åbenlyst, hvor godt det er lykkedes Engberg at skaffe midler og opmærksomhed til sine udenlandske udstillinger og kunstnere. Det kan vi lære meget af, og derfor er det vigtigt at bevare Engberg synlig i by-billedet", udtaler kunstfaglig direktør Jacob Fabricius, Kunsthal Aarhus.
Placering: Foran DOKK1
 
"Mange bidrog til at finde duften af Aarhus til kunsthallens kommende parfume, og derfor håber vi også på, at borgerne i Aarhus vil deltage i valg og placeringen af skulpturen", udtaler Fabricius. Projektet støttes økonomisk af Fonden 2017.
 
Send din stemme til: info@kunsthalaarhus.dk