Constant

  • Artist
  • Programmer

Constant er en ikke-kommerciel forening og et tværdisciplinær kunstlaboratorium, som har eksisteret i Bruxelles siden 1997. Constant arbejder i feltet mellem medie og kunst og beskæftiger sig med kultur og etik på Internettet. Foreningens kunstneriske praksis er inspireret af, hvordan teknologiske infrastrukturer, dataudvekslinger og software styrer vores dagligdag. Gratis software, copyright alternativer og (cyber)feminisme er vigtige temaer blandt Constants aktiviteter.

Ved Constant arbejder Michael Murtaugh og Nicolas Malevé på projektet Active Achives, en platform for genanvendelse af digitalt materiale gennem metadata, ordlister og klassifikationssystemer.

Nicolas Malevé (Bruxelles, 1969) er kunstner, software programmør og dataaktivist. Hans forskning fokuserer på kartografi, informationsstrukturer, metadata, samt hvorledes disse manifesterer sig visuelt. Nicolas Malevé har været aktivt medlem af Constant siden 1998, og han bor og arbejder til daglig i Barcelona og Bruxelles.

Michael Murtaugh (Illinois, 1972) står bag hjemmesiden automatist.org. Derudover arbejder han som designer og forsker i kollektive databaser, interaktiv dokumentation og redskaber til nye former for online læsning og nedskrivning. Michael Murtaugh underviser på kandidaten i Medie Design og Kommunikation ved Piet Zwart Instituttet i Rotterdam, og har tidligere været en del af Glorianna Davenports Interaktive Film gruppe (1994-1996) ved MIT Media Lab. Til daglig bor og arbejder han i Bruxelles.

Related

Related

Michael Murtaugh

Nicolas Malevé