Esmeralda Kosmatopoulos

  • Artist

Esmeralda Kosmatopoulos er multi-disciplinær konceptuel kunstner og arbejder med sprog og identitet. Hun er født i Grækenland, opvokset i Paris og bor og arbejder i New York. Hendes værker undersøger definitionen og konstruktionen af identiteter, personlige minder, kultur og kollektive historier i post-internet-tidsalderen. Hun betegner sig selv som en translator, der bygger forbindelser mellem fortid og nutid, fysisk og virtuelt, og ultimativt imellem hinanden.

Hendes værker har været udstillet på gallerier, institutioner og offentlige udstillingssteder i Nordamerika, Europa og Latinamerika inklusiv AMA | Art Museum of the Americas (USA), Künstlerhaus Wien (Østrig), Palazzo delle Arti Napoli (Italien). Kosmatopoulos har også samarbejdet med socialt orienterede organisationer såsom Organization of American States (USA) og the Museum Louis Braille (Frankrig) om at skabe storstilede installationer for at rejse opmærksomhed på sociale emner.

Efter udstillingen i Kunsthal Aarhus vil Kosmatopoulos skabe en omfattende udendørs installation på the MUBE Museum i Sao Paulo og et multi-lokations olfaktivt projekt med the Institute for Art and Olfaction i Los Angeles, begge i foråret 2016.

www.esmeraldakosmatopoulos.com

Related

Related

Artist Talk