Song Dong

  • Artist

Song Dong er kinesisk kunstner, født i 1966, og bor og lever i Beijing. Han kommer fra et stærkt kinesisk avantgarde/performance kunstmiljø og har udviklet sig til en markant samtidskunst-personlighed i udviklingen af kinesisk konceptuel kunst. Song er uddannet fra afdeling for Fine Arts ved Capital Normal University i Beijing i 1989. Hans kunstpraksis favner performance, installation, video og fotografi. Song Dongs arbejde er især stærkt, når det kommer til at udtrykke effekterne af radikal forandring og social transformation iblandt hans egen familie. På samme måde udfolder han også en række flertydige perspektiver, som trækker ligeligt på forholdet mellem fortiden og nutiden, det personlige og det universelle, det poetiske og det politiske. Song Dong har deltaget i en række udstillinger på verdensplan. Seneste større udstillinger omfatter: 5th Moscow Biennale of Contemporary Art (2013), Carriageworks, Sydney (2013), Barbican Art Gallery, London (2012), dOCUMENTA (13), Kassel (2012), Venice Biennale (2011), The 6th Liverpool Biennial (2010) og MoMA Museum of Modern Art, New York (2009).

 

 

Related

Related

Aarhus Festuge: Kom og se Song Dong bygge spiselig model af Aarhus

Kunsthal Aarhus præsenterer den internationalt anerkendte kunstner Song Dong og udstillingen Song Dong: Collaborations, som er den første soloudstilling i Danmark.

Song Dong er netop gået i gang med opbygningen af udstillingen, som sker i samarbejde med en gruppe frivillige. Publikum er velkomne til at se med.

Et af værkerne, Eating the City, består af 75.000 småkager og vafler og er formet som en model af Aarhus.  Alle byens borgere inviteres til at (...)

Collaborations

Song Dong: Waste Not, 2005