26.Maj.2017 - 31.Dec.2019
  • Udstilling

Kunsthal Aarhus skulpturpark

Ronan & Erwan Bouroullec

FOS

Willy Ørskov

I anledning af Kunsthal Aarhus’ 100 års jubilæum i 2017 er parken omkring Kunsthal Aarhus blevet til en skulpturpark med værker af danske kunstnere og franske designere.

Ronan & Erwan Bouroullec har designet en serie af udendørs sidde-installationer med titlen OUI (2017) til parken omkring Kunsthal Aarhus. Hver af de fire installationer udgør en cirkulær form af galvaniseret stål; tre af installationerne omkranser store træer i parken og den fjerde et ildsted ved den nye hovedindgang. OUI er produceret i samarbejde med Kvadrat og er støttet af Nordea-fonden, Aarhus Kommune, Kvadrat og Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017.

FOS har skabt værket Hypernormalization (2017), som er placeret ved den nye indgangssti på hjørnet af J.M. Mørks Gade og Christiansgade. Værket, der er lavet af brændt lærketræ, blev oprindelig produceret til en udstilling på Den franske ambassade i København, hvor det markerede overgangen fra dansk til fransk territorium. I kunsthallens park udgør værket både en fysisk og psykologisk portal til samtidskunsten.

Den aarhusianske kunstner Willy Ørskov (1920-1990) skabte i 1977 værket Sort Granit fra Congo, som samme år blev placeret på græsset ved kunsthallens forhenværende hovedindgang fra J.M. Mørks Gade. Ørskov ønskede at gøre op med romantiske forestillinger om kunsten som en adgang til menneskets sind, og hans skulpturelle arbejder er derfor karakteriserede af et fravær af genkendelighed, motiv og fortælling. Et klassisk Ørskov-citat er: "Skulpturens indhold er skulptur." Ørskovs skulptur er en permanent installation.

Uffe Isolotto har skabt værket Universal Serial Bus, der adresserer den nuværende menneskelige betingelse. Værket tager sit navn fra udvidelsen af akronymet USB; porten man bruger til at koble sin enhed til, for at overføre information eller lade batteriet op. Når du eksponerer din enhed, ved at koble den op til et større kredsløb med den elektriske navlestreng, så bliver du sårbar. Forbundetheden af væsener, gennem livløse ting, er blevet en basis for vores forståelse af os selv, individet. Ikke universet, ikke massen, ikke omnibus.

Udstillingsperiode: 26. maj 2017 - 31. december 2019

Fotos: Kåre Viemose 


1
Ronan & Erwan Bouroullec
Oui, 2017
Galvaniseret stål
Støttet af Nordea-fonden, Aarhus Kommune, Kvadrat & Aarhus 2017 - European Capital of Culture 

2
Nat Bloch Gregersen & Matilde Mørk
Theta Wave
Solidarity is not Old Fashion
Follow the Horse I
2017
Neon
Courtesy kunstnere. Støttet af Statens Kunstfond

3
Willy Ørskov
Sort Granit fra Congo, 1977
Granite

4
FOS
Hypernormalization, 2017
Brændt lærketræ. Courtesy kunstneren

Relateret

Related

WALLPAPER* NOMINERER BOUROULLEC

Ronan & Erwan Bouroullecs siddeinstallationer OUI er nomineret til Wallpaper* Design Award 2018 i kategorien "Life-enhancer of the year". Bouroullec-brødrene åbnede de fire værker i Kunsthal Aarhus' park i maj. Hver af de fire installationer udgør en cirkulær form af galvaniseret stål; tre af installationerne omkranser store træer i parken og den fjerde et ildsted ved den nye hovedindgang. OUI er produceret i samarbejde med Kvadrat og er støttet af Nordea-fonden, Aarhus (...)