01.Jun.2017 - 25.Aug.2017
  • Udstilling

Udstillingsprogram for 2017

Thomas Hirschhorn

Cécile B. Evans

Otobong Nkanga

KP

Ronan & Erwan Bouroullec

Roman Signer

Song Dong

Solkorset

Afgang 2017

Ulla Von Brandenburg

Berlinde de Bruyckere

Vi er glade for at præsentere Kunsthal Aarhus' program til Aarhus Europæisk Kulturhovedstad 2017. Udstillingsprogrammet tæller verdenskendte kunstnere som Thomas Hirschhorn, Otobong Nkanga, Cécile B. Evans, Roman Signer, Song Dong samt designerne Ronan & Erwan Bouroullec. Vi er også glade for at præsentere to udstillinger med Ulla von Brandenburg og Berlinde de Bruykere produceret i samarbejde med Aarhus 2017 – Europæisk Kulturhovedstad. 2017 er også året, hvor Kunsthal Aarhus fylder 100 år, og vi glæder os til at byde jer velkommen til et overflødighedshorn af arrangementer og udstillinger. Følg med her på hjemmesiden for opdateringer.

Udstillingsprogram for 2017:

Forår

Thomas Hirschhorn (CH), Pixel-Collage  
20. januar-19. marts
Den schweiziske kunstner Thomas Hirschhorn er internationalt anerkendt for sine installationer, collager og sociale happenings i det offentlige rum. I Kunsthal Aarhus vil Hirschhorn præsentere Pixel-Collage - en ny serie af pixelcollager. Hirschhorn tager disse billeder og forstørrer dem til plakatreklameformat. I mange af dem står det rædselsfulde udækket tilbage, mens kun dele af collagen med modebilleder er pixeleret.

Cécile B. Evans (B/USA), What the Heart Wants
20. januar-19. marts
Belgisk-amerikanske Cécile B. Evans transformerer Kunsthal Aarhus' underetage til et omsluttende miljø med videoinstallationen What the Heart Wants. Værket undersøger menneskets tilstand i en i stigende grad globaliseret og teknologisk drevet verden. Hvilken indflydelse har digitale teknologier på den måde, vi kommunikerer med hinanden og deler vores følelser på. Evans' installation er kunstnerens første udstilling i Danmark.

Otobong Nkanga (NGR), The Encounter That Took a Part of Me
31. marts-28. maj
Nigerianske Otobong Nkangas skulpturer, installationer, performances, tegninger og fotos undersøger tanker om jord, kartografi, værdien af naturressourcer og miljøproblemer. Nkanga samler på genstande og landskaber, der indeholder menneskelige og naturlige spor, som fremvises poetisk på borde og i byggede konstruktioner. Udstillingen består af en ny version af et installations- og performancestykke og et nyt bestillingsværk.

Sommer 

Ronan & Erwan Bouroullec (F)
26. maj-31. december 2019
Ronan og Erwan Bouroullec fra Frankrig er store navne inden for moderne internationalt design. I løbet af de seneste 20 år har brødrene Bouroullec designet et væld af forskellige stole, sofaer, borde, lamper, skriveborde, tallerkener, skillevægge, keramik, glas, tekstiler og meget mere. I Kunsthal Aarhus vil Ronan og Erwan Bouroullec præsentere fire nye udendørs siddeinstallationer.

Roman Signer (CH), Installation
16. juni-13. august
Den schweiziske kunstner Roman Signer er internationalt anerkendt for sine skulpturer, film, videoer og installationer.
I samarbejde med Kvadrat er Kunsthal Aarhus stolt af for første gang at kunne præsentere denne enestående samtidskunstner og hans værker i Danmark. Signer vil vise både nye og eksisterende værker, inklusiv film og skulpturværker i Kunsthal Aarhus samt to bestilte, permanente udendørsskulpturer ved Kvadrats domicil i Ebeltoft.

Solkorset (DK), Opløsningstid: En video af Solkorset
16. juni-13. august
I årene 1986-91 udførte kunstnergruppen Solkorset en række store, spektakulære ruminstallationer, der tematiserede forskellige emner som fx vækst- og konsumsamfundet og menneskets relation til teknologien i en æstetisk og formmæssig sammenhæng.

Gruppen bestod af fem billedkunstnere: Kim Grønborg, Robin Lybecher, Marianne Jørgensen, Jesper Rasmussen og Hans E. Madsen, som afløste Birgit Luxhøj efter de to første udstillinger. Solkorset eksperimenterede med radikale og usædvanlige metoder og spilleregler i arbejdsprocessen, hvor alle fem kunstnere var fælles om at udføre det samme værk. Solkorset opererede med dogmelignende regler om at arbejde stedsspecifikt med udstillingrummet som en integreret del af kunstværket, og at kunstværket altid skulle destrueres, så snart udstillingen var slut.

Nu genforenes Solkorset i Kunsthal Aarhus – der hvor gruppen udstillede for første gang i 1986. Efter 25 års fravær skal gruppen vise, om den kan genetablere det kollaborative og overskridende samarbejde i en genfortolkning af dens særlige arbejdsform fra dengang.

Efterår

Song Dong (CHN), The Centre of the World
1. september-29. oktober 
I 2017 præsenterer Kunsthal Aarhus den store soloudstilling Collaborations af den kendte kinesiske kunstner Song Dong, der starter med at lave en spiselig model af Aarhus og en åben forestilling, hvor borgerne i Aarhus bogstaveligt talt kan spise byen, lavet af kiks. Eating the City (Spis byen) markerer starten på Kunsthal Aarhus' fejring af Aarhus som Europæisk Kulturhovedstad 2017. Sideløbende med udstillingen og den åbne forestilling, Eating the City, vil Song Dong udvikle sit værk – en arkitekturinstallation med titlen The Centre of the World (Verdens centrum) i haven ved Kunsthal Aarhus. 

Vinter

Ulla von Brandenburg (D), It Has A Golden Sun and An Elderly Grey Moon
10. november 2017-14. januar 2018 
Den anerkendte tyske kunstner Ulla von Brandenburg arbejder med sit helt eget billedsprog, der trækker på traditioner og udtryk fra teater, film og fortællekunst i en ny film og installation, der er skabt specielt til Aarhus. Von Brandenburgs værker er kendetegnet ved brugen af gardiner, kostumer, rekvisitter og iscenesættelser og er baseret på en række historiske referencer, herunder tableau vivant, moderne teater, folkelige traditioner og ikonisk arkitektur. Brandenburgs værker præges af hendes dybe interesse for traditioner inden for håndværk, musik, farveteori og opbygning af fortællinger, både virkelige og opdigtede. Med sin unikke signaturstil, der bringer film, arkitektur og installation sammen, udforsker hendes værker forholdet mellem mennesker og den kollektive bevidstheds forskellige niveauer.

Udstillingen er arrangeret i samarbejde med Aarhus 2017.

Berlinde de Bruykere (B)
10. november-31. december 
Den anerkendte belgiske kunstner Berlinde De Bruyckere skaber et nyt projekt til Kunsthal Aarhus. De Bruyckere arbejder med naturen og fantasien i en kombination af menneske-, plante- og dyreformer, når hun skaber værker, der aktualiserer vores forståelse af metamorfose. I skulpturmiljøet Autumn (Efterår) trækker De Bruyckere på det barokkes og surrealistiskes æstetik, når hun fremtryller genstande og installationer, der vil gribe tilskueren i et nyt møde med det uforklarlige.

Udstillingen er arrangeret i samarbejde med Aarhus 2017.

Projekter:

instatata_kunsthalaarhus 

Kunstnere: 
Amalie Smith (DK), Nicolas Boone (FR), Virgile Fraissse (FR), Basim Magdy (EH), Kim Heecheon (KR), Lehman Brothers (DK)

Samarbejdsprojekter:

En rigtig dansk familie – Gillian Wearing, SMK og DR

Roskilde Festival – Gloria lounge arrangeret og kurateret af Kunsthal Aarhus.
Kunstnere: Richard John Jones, Nat Bloch Gregersen/Mathilde Mørk, Merete V. Slyngborg, Barthélémy Toguo, Natsuko Uchino

Related

Embalmed

Foredrag: Kazimir Malevich – værker fra udstillingen i Aarhus Kunstbygning maj 1960

It Has a Golden Sun and an Elderly Grey Moon, Part I & II