Performance: Soy Milk

Performance
Fri entré

Oplev fem performere fremføre værket Soy Milk, som er skabt af kunstneren Louise Haugaard Jørgensen i femte og sidste kapitel af udstillingen Den uvidende lærer. Værket opføres på norsk, svensk, engelsk, tysk og dansk i kanon.

Soy Milk tager udgangspunkt i en monolog skrevet af Haugaard Jørgensen på dansk. I monologen fortæller et jeg om at være i sin lejlighed, lytte til naboen gennem væggen, snakke i telefon, læse mails og chatte med en ven, der bor på den anden siden af Atlanten. Sproget flyder gennem flere kanaler, der kommunikeres og miskommunikeres, tolkes, genfortælles og antages. Denne monolog har som en katalysator i en transformationsproces bevæget sig gennem en kæde af oversættelser: fra dansk til norsk, fra norsk til svensk, fra svensk til engelsk, fra engelsk til tysk og tilbage til dansk. Ikke som i en cirkel – snarere en opadgående spiral. Den bevæger sig væk fra sit udgangspunkt og ud over det, mod noget andet. Oversætterne i kædens svenske, engelske, tyske og danske led har ikke haft mulighed for at referere til den originale tekst, som startede kæden. De har i stedet arbejdet efter deres egen fornemmelse og på den måde sat teksten i skred.
Fortællerens køn beskrives ikke i monologerne, men kropsliggøres på forskellige måder af performerne. Heller ikke fortællerens nabos køn beskrives direkte, og denne uafklarethed oversættes forskelligt på de forskellige sprog og belyser derved, hvordan det enkelte sprog giver bestemte rammer inden- eller udenfor hvilke, vi kan forstå og udtrykke køn, som findes hinsides det binære.

Vi har lavet om på, hvordan du kan opleve Louise Haugaard Jørgensens Performance Soy Milk.
I stedet for at vise performancen to gange for et større publikum, vises den nu otte gange for kun fem ad gangen.
Derfor skal du booke en af de nedenstående tider.
Du skal møde op fem minutter før performancen og husk at afmeld, hvis du ikke kan komme, så pladsen kan gå til en anden.

13.30 – Book billet
14.00 – Book billet
14.30 – Book billet
15.00 – Book billet