Open Air x GO EXTREME: Free Solo

Screening
Fri entré

Ud i ekstremerne under åben himmel!

I forbindelse med Aarhus Festuge inviterer udstillingen GO EXTREME og Cinemateket på udendørsvisning af den prisvindende dokumentar Free Solo. Filmen skildrer friklatreren Alex Honnolds forsøg på at klatre op ad verdens mest berømte klippevæg, som tårner 1000 meter over havets overflade i den californiske nationalpark Yosemite – vel at mærke uden hverken liner, reb eller andet sikkerhedsudstyr!

Free Solo stiller inspirerende skarpt på en virkelig EKSTREM ekstremsportsatlet, der overskrider forståelsen af menneskets fysiske og psykiske potentiale. Midt i sin intense og kuldegysende optur rummer dokumentaren et eksistentielt og moralsk drama uden lige.
For klatreren har forelsket sig, og da han begynder sin træning, bryder den rustning af uovervindelighed, han har opbygget gennem årtier, uventet fra hinanden og truer med at sløre hans fokus …

Denne Oscar-vindende dokumentar havde præmiere i 2018, men nævnes allerede som én af de vigtigste adventurefilm nogensinde.

Free Solo vises ved Amfiscenen mellem Musikhuset og Aros i Aarhus C og introduceres af klatrer Esben Seir.

Info: Grundet eventuelle covid-19-restriktioner kan der blive krav om billetreservation mod et billetgebyr. Pladsen åbner hver dag i god tid. Filme går i gang kl. 21.00. For yderligere information.

Facebook-event

GO EXTREME BIO

FILMPROGRAM UNDER GO EXTREME