How We Curate

Talk
Fri entré

Vi afrunder forårets How We Curate foredragsserie med Tine Colstrup, som er museumsinspektør på Louisiana, og Marianne Torp, som er førsteinspektør og seniorforsker på Statens Museum for Kunst (SMK). Tine Colstrup har kurateret Pipilotti Rist-udstillingen, som for tiden kan opleves på Louisiana, og tidligere udstillinger bl.a. Hilma af Klint og Marina Abramović. Marianne Torp har i en årrække været ansvarlig for X-rummet på SMK, som viser soloudstillinger danske og udenlandske samtidskunstnere, bl.a. Sidsel Meineche Hansen (som kan opleves nu), Judith Hopf og Danh Vo. Der er med andre ord tale om to kuratorer med stor erfaring med soloudstillinger – et udstillingsformat, som også er omdrejningspunkt for foredragsarrangementet i Kunsthal Aarhus. Arrangementet foregår på dansk.

På kunstinstitutioner, udstillingssteder og i det offentlige rum ser vi resultaterne af kuratorers arbejde, men som besøgende får vi sjældent adgang til de praktiske og refleksive processer, der ligger forud for udstillingerne. I foråret 2019 inviterer Kunsthal Aarhus til tredje sæson af foredragsserien How We Curate, hvor internationale kuratorer præsenterer, hvordan de arbejder. Ligesom de to forrige sæsoner sammensætter vi til hvert arrangement to kuratorer på baggrund af fælles interesser eller arbejdsforhold.

29.05.2019, kl. 19-21
Tine Colstrup (Museumsinspektør, Louisiana Museum of Modern Art)
Marianne Torp (Førsteinspektør og seniorforsker i Den Kongelige Maleri- og Skulptursamling, SMK)

Postdoc Trine Friis Sørensen introducerer og modererer arrangementerne, som i marts og april foregår på engelsk, og i maj på dansk.

How We Curate er støttet af Statens Kunstfond og foregår i samarbejde med Æstetik og Kultur, Kunsthistorie og forskningsprogrammet Contemporary Aesthetics and Technology, Aarhus Universitet.

Tidligere program

20.03.2019, kl. 19-20.30
Francesca Astesani og Julia Rodriques (Kuratorer og kunstrådgivere, South into North, København)

24.04.2019, kl. 17-19
Olga von Schubert (Forskningskonsulent, Haus der Kulturen der Welt, Berlin)
Lars Bang Larsen (Kurator, Moderna Museet og Gæsteprofessor, Kungl. Konsthögskolan, Stockholm)

Tine Colstrup i samtale med Pipilotti Rist
Tine Colstrup i samtale med Pipilotti Rist
Olga von Schubert & Lars Bang Larsen til How We Curate. Foto: Mikkel Kaldal, 2019
Olga von Schubert & Lars Bang Larsen til How We Curate. Foto: Mikkel Kaldal, 2019
Francesca Anstesani & Julia Rodriques. Foto: Kunsthal Aarhus, 2019
Francesca Anstesani & Julia Rodriques. Foto: Kunsthal Aarhus, 2019
Francesca Astesani og Julia Rodriques, South into North
Francesca Astesani og Julia Rodriques, South into North

Støttet af