Release-koncert: Orsa

Koncert
  • 50 kr.

Koncertstart: kl. 20.00 Døre åbnes kl. 19.00.
Varighed: ca. 60 minutter.
Billetten koster 50 kr. og kan købes i døren.

Dagdrømmeri. Minder. Stilstand. At være i et nu. Glitrende solskin. At ride på en hesteryg ud mod horisonten. En sommerfugl let som en fjer - skrøbelig, men fri. Krusninger på en vandoverflade. Fjedre. Sten. Æggeskaller.

Guitarist Alfred Lykke og saxofonist Maria Dybbroe klinger af stålværker og glemte sange. Den 7. november udkom deres første single ‘Nasturtier’ fra debut-pladen Mnemosyne på Barefoot Records. Den 7. marts kan man glæde sig til at hele albummet udkommer på vinyl og streaming, hvilket fejres med en lille release-turné til Danmarks to store byer. Som duo udforsker Orsa spændvidden mellem det sparsomme og det eksplosive - det poetiske og det abstrakte. De kendes hver især fra bands som Iomfro, Caktus, Køs, Maraton og Natlyst og har en stærk fælles kærlighed til fri improvisation.

Orsas debut-album består af 13 frit improviserede vignetter optaget i tre vidt forskellige rum – et kaleidoskop af små korte numre med forskellige stemninger mixet af Jens Ramon. Opkaldt efter den græske gudinde og musernes mor ’Mnemosyne’, er albummet en hyldest til det skabende og det kreative. Gennem en intens sansning og en stærk forestillingsevne, er musikken skabt i nuet – uden forlæg og uden aftaler. Det opleves magisk. Nærmest okkult. En larve folder sine vinger ud. Som sommerfuglen, er den frie improvisation både let og legende, men også forgængelig og skrøbelig.