Code&Share[50]: Decentralised A.I. Imaging

Aflyst
Fri entré
Sprog: Engelsk

De seneste år har været præget af en stærk recentralisering i retning af platforme (Srnicek et al., 2018) og et næsten totalt monopol på infrastrukturen for storskala computation. Det gælder også for flagship produkter inden for billedgenereringssoftware som Dall-e eller Adobe Firefly. Men det utrættelige arbejde fra fællesskaber af udviklere, entusiaster og aktivister har været med til at skabe et spirende alternativ, bestående af forskellige stykker software, materielle ressourcer, dokumentation, fora og modlobbyer.
Hvis man i en lang periode skulle have tilladelse fra softwaregiganter under restriktive betingelser for at inspicere de nyeste AI-modeller, er situationen nu ved at ændre sig, da sammenholdet hos en lang række mindre aktører har nået et kritisk punkt. Økosystemet Stable Diffusion er et forbilledligt eksempel.

I løbet af denne workshop, ledet af Nicolas Malevé, vil vi udforske de forskellige software, interfaces og datasæt, der understøtter Stable Diffusion, samt de fællesskaber, der er involveret i projektet. Gennem flere små eksperimenter vil vi teste, hvordan scripts, modeller og interfaces kan hjælpe med at lege med pipelinen for billedgenerering og transformere den.

Det er gratis at deltage, men da der er begrænsede pladser anbefaler vi, at du tilmelder dig på Billetto.

Billede: Designet af Nicolas Malevé.
Billede: Designet af Nicolas Malevé.