Vinterens Hjerte: Land Art Projekt af Jørn Rønnau

Fri entré
Sprog: Dansk

Oplev billedhugger Jørn Rønnaus spektakulære IT-baserede Land Art projekt, Vinterens Hjerte, der strækker sig over hele kloden.

Vinterens Hjerte / Winterheart består af usynlige linjer, der breder sig over hele kloden. To spiralformer, som smelter sammen og danner et hjerteformet mønster. Projektet bygger på et unikt design, hvor linjerne er en matematisk kombination af de to spiraler, udviklet af Hans Anton Salomonsen fra Aarhus Universitet. Websitet er designet og udført af billedkunstner Anders Visti.

Det interaktive website www.winterheart.dk udgør selve kernen i projektet. Vinterens Hjerte er et kunstværk, der bryder nationale, religiøse og kulturelle grænser. Det er åbent for alle, er ikkekommercielt og inviterer til aktiv deltagelse. Projektet er natur- og procesorienteret, globalt og tager udgangspunkt i hjertet af en dansk løvskov. Det handler om biologisk og kulturel mangfoldighed – og om klima.

Alle, der ønsker at være en del af projektet, kan synliggøre linjerne ved at deltage aktivt. Man kan f.eks. plante træer, lægge sten eller danne en række – og dele sit bidrag på websitet med billeder og kommentarer.

I en testperiode har beboere i Østjylland haft mulighed for at markere linjerne ved at plante takstræer eller på anden måde fremhæve dem. Alle bidrag kan ses på winterheart.dk, hvor deltagere fra hele verden fremover kan dele deres bidrag og hjælpe med at synliggøre linjerne.

I efterårsferien 2024 markerer vi på Kunsthal Aarhus den officielle lancering af den globale version af Winterheart.

Projektets centrum er markeret med en sort granitsten i True Skov nær Aarhus. Hjertelinjerne er nummererede, og det største hjerte bærer nummer 1. Centrumsstenen bærer numrene 39, 40, 41, 42 og 43, der er indgraveret for at markere de mindste hjertelinjer.

Det er gratis at deltage, men vi anbefaler, at du sikrer dig en plads på Billetto.

Billede: Vinterens Hjerte. Venligst stillet til rådighed af billedhugger Jørn Rønnau.
Billede: Vinterens Hjerte. Venligst stillet til rådighed af billedhugger Jørn Rønnau.