KA SOUND: Koncert med SVIN

  • 50 kr.

KA SOUND præsenterer: Koncert med SVIN
➡ Lørdag den 18.02.2023,
➡ Dørene åbner kl. 19.00
➡ Koncertstart kl. 20.00
➡ Billetpris: 50kr
➡ Kunsthal Aarhus

SVIN er et avantgarde jazz-band fra København, der har markeret sig på den internationale musikscene siden sin debut med albummet ‘Heimat’ fra 2011. Efter at have konsolideret sit nuværende line-up, udgav SVIN i 2018 sit femte album ‘Virgin Cuts’. Musikken trækker lytteren ind i et sonisk sort hul et sted mellem støj-inficeret rock, dronelandskaber, new age-minimalisme og støvede afro-trips, alt imens der trækkes på kraftig inspiration fra naturen, folklore, ceremonial musik og avantgarde.

SVIN har optrådt på festivaler såsom Roskilde Festival, Eurosonic og by:Larm, og har de seneste år turneret omfattende over hele Europa, i Rusland og på Balkan. Bandet er en del programmet ‘Den Unge Kunstneriske Elite fra 2019-2022, som er støttet af Statens Kunstfond. I 2019 blev SVIN bestilt til at komponere musik til det kontemporære ensemble Århus Sinfonietta, som efterfølgende blev uropført ved Aarhus Festuge, og i januar 2022 udkom musikken fra denne bestilling på albummet ‘Elegi’.

SVINs nye og syvende album ‘Introducing SVIN’ expanderer trioens bricolage-æstetik ved at tilføje en højere grad af elektroniske elementer i produktionen. Dette giver en robotisk, futuristisk følelse af menneske og maskine, der er sammenflettet i et både manuelt styret og tekno-mekanisk musikalsk multivers. De cyborgske jazz rock-vibes cirkulerer i en musikalsk virkelighed, hvor naturlige og digitale domæner i ét væk skifter rolle og betydning - en tilgang, som gentages visuelt i det glitchy album artwork af Ana Vujovic.

Da bandet gik i studiet, var det nye materiale mere skitsepræget end ved tidligere indspilninger, og mere var dermed overladt til tilfældighederne og improvisatoriske indfald under de to sessions med producer Jens Benz (Iceage m.fl). Nye stier blev betrådt og samarbejder iværksat med sangeren Bisse på dennes forskruede messe ‘Bøn’ og ditto Marie Eline Hansens roligt sitrende speak på albumafslutningen ‘Dødsensangst’ Som altid rammer SVIN det saftige sted mellem improvisation og struktur og bibeholder en passende mængde elastik til at lade musikken ånde, gå i stykker og skabe rum til lytteren i de sære, vederkvægende og intersektionelle lyde, der udgør ‘Introducing SVIN’

Læs mere her

Køb din billet her

Tilgå Facebookbegivenheden her

Portræt af SVIN. Foto: Helene Christensen.
Portræt af SVIN. Foto: Helene Christensen.
“Introducing SVIN”, 2022, Album Artwork: Ana Vujovic.
“Introducing SVIN”, 2022, Album Artwork: Ana Vujovic.

Støttet af