Afgang 16

Afgang 16 viser værker af otte afgangsstuderende fra Det Jyske Kunstakademi.

Årets dimittender spænder over et vidt felt af medier: fra vævning og skulptur, tegning og maleri til video, installation, lyd og performance. På udstillingen kan man blandt andet opleve kompositioner af glas, amorfe keramikskulpturer, zero-player computerspil, og et simuleret tropisk paradis.

Samlet i udstillingen giver de meget forskellige værker udtryk for en fordybelse i materialer og teknikker, men de konfronterer også forestillingerne om den kunstneriske praksis og spørger ind til, hvad kunstneriske processer kan være i dag. Værkerne sætter fokus på forholdet mellem den digitale og fysiske verden, mediebilleder, krop, køn og materialitet, lige så vel som de reflekterer over nutidens og datidens mytiske fortællinger, forladte steder og byens visuelle kultur.

Deltagende kunstnere:
Alfred Fabricius, Nour Fog, Jakob Graversen, Frantz Nicolaus Klindt Nielsen, Anne-Sofie Overgaard, Jens Settergren, Ida Sønder Thorhauge og Lil Wachmann.

Kurator: Lene Crone Jensen

Fernisering: 29. april 2016 kl. 17
Åbningsperformance: Glassymfoni med Duo Demona
Udstillingsperiode: 29. april–29. maj 2016

ÅBNINGSPERFORMANCE
Under ferniseringen vil lydgruppen Duo Demona opføre en glassymfoni spillet på 18 krystalglas og kor, der moduleres via vokaltransformere, autotune, ekkopedaler og loops. Med deres kompositioner forsøger Duo Demona ihærdigt at etablere elektronisk kontakt til det ydre rum.

Duo Demona består af Nour Fog og Maj Bjørnholdt Kjærsig, afgængere fra henholdsvis Det Jyske Kunstakademi og Det Fynske Kunstakademi.

PUBLIKATION
I forbindelse med Afgang 16 udgives en publikation med titlen Grisaille (Gråt), som har fokus på kunstneriske processer og arbejdet med værkerne i udstillingen. Frem for at rette blikket mod egne kreative processer alene har kunstnerne valgt at invitere gæster til at bidrage med tekster og visuelle indslag. Dialogen mellem kunstnere og gæster giver et indblik i deres inspirationskilder, motivationer og valg af emner og materiale.

Lil Wachmann | Maja Malou Lyse
Anne-Sofie Overgaard | Rendezvous, GOLD
Alfred Fabricius | Stefan Bakmand
Jens Settergren | Morten Søkilde
Nour Fog | Vinyl, terror & horror
Frantz Nicolaus Klindt Nielsen | Den Sydfynske Kobberstiksamling
Ida Sønder Thorhauge | Søren Martinsen
Jakob Graversen | Karl Hjalte Maack Raun

ARRANGEMENTER

  1. maj kl. 18-20

INTER POCULA
Aftenarrangement i den klassiske kulturs tegn – flere hundrede års kunstneriske traditioner får en renæssance, når linjerne trækkes til Petrarca, Dante, Rilke, Shakespeare, Berenguier de Palou, Raimon de Miraval, Bernard De Ventadorn og Marie-Antoinette.

Glassymfoni og vokalperformance
Duo Demona
Lydgruppen Duo Demona er et samarbejde mellem Nour Fog og Maj Bjørnholdt Kjærsig, afgængere fra henholdsvis Det Jyske og Det Fynske Kunstakademi. Aftenens opførelse består af en glassymfoni spillet på 18 krystalglas og kor, der moduleres via vokaltransformere, autotune, ekkopedaler og loops. Med deres kompositioner forsøger Duo Demona ihærdigt at etablere elektronisk kontakt til det ydre rum.

Tropica Dissolvuntur – lydperformance og oplæsning
Jens Settergren og Sebastian Edin
En oplæsning af Jens Settergrens sonetkrans, Tropica Dissolvuntur, der udgives på forlaget Antipyrine. Værket akkompagneres af et live opført lydlandskab af lydkunstner og komponist Sebastian Edin. Digtene udfolder et imaginært tropisk univers, hvor stemningen svinger mellem utopi og dystopi. Gennem elektronisk syntetisering af oplæsningsstemmen vil Sebastian Edins lydperformance gå i dialog med digtoplæsningen.

Studentersange og middelalderviser

Frantz Nicolaus Klindt Nielsen og Götterfunken
Götterfunken er et middelalderband bestående af Laura Marie Klindt Nielsen, Ursula Frederikke Klindt Nielsen, Christiane Sophia Klindt Nielsen, Frantz Nicolaus Klindt Nielsen og Camilla Nicolaisen. Gruppen spiller musik fra 1100-tallet til 1500-tallet på instrumenter af historisk forbillede, som blokfløjte, fedel, gambe, nonnegeige og slagtøj. Til denne lejlighed vil de udvide repertoiret med mere moderne studentersange fra 1800-tallet samt en morsom sang af den tyske 1920’er-gruppe gruppe The Comedian Harmonists.

Onsdag 18. maj kl. 18
Udstillingsdialog
De to afgangsstuderende Ida Sønder Thorhauge og Nour Fog inviterer til en uformel rundvisning og samtale om udstillingen, kunst og emner der optager dem.

Onsdag 25. maj kl. 18-20
Dokumentariske greb i billedkunstnerisk sammenhæng

En uformel samtale mellem dokumentarfilminstruktør Anita Beikpour og kunstneren Lil Wachmann. Samtalen vil tage udgangspunkt i mødet mellem deres arbejdsmetoder og forskellige kunstfaglige vinkler.

Søndag 29. maj kl. 13
Udstillingsdialog
De to afgangsstuderende Jens Settergren og Anne-Sofie Overgaard inviterer til en uformel rundvisning og samtale om udstillingen, kunst og emner der optager dem.