Berørt

Kaspar Bonnén, JEG TROEDE VI SKULLE BYGGE NOGET OP SAMMEN MEN JEG BLEV VED MED AT GRAVE, 2021. Foto: Mikkel Kaldal
Kaspar Bonnén, JEG TROEDE VI SKULLE BYGGE NOGET OP SAMMEN MEN JEG BLEV VED MED AT GRAVE, 2021. Foto: Mikkel Kaldal
Benedikte Bjerre, Eee-O-Eleven, 2021. Foto: Mikkel Kaldal
Benedikte Bjerre, Eee-O-Eleven, 2021. Foto: Mikkel Kaldal
Sonja Lillebæk Christensen, Skylden, 2021. Foto: Mikkel Kaldal
Sonja Lillebæk Christensen, Skylden, 2021. Foto: Mikkel Kaldal

Hvordan ser en kunstnerisk respons på coronakrisen ud?
Kunstnerne Benedikte Bjerre, Kaspar Bonnén og Sonja Lillebæk Christensen giver hver deres bud med skulpturer til udstillingsprojektet Berørt.

Et projekt, der blev sat i søen den 12. maj 2020, da vi så småt kunne se en vej ud af den første hårde nedlukningsperiode – uvidende om pandemiens voldsomme tilbagekomst henover julen 2020 og foråret 2021. Interesserede havde dengang mulighed for at dele deres tanker om coronakrisen sammen med et billede af deres hånd på den digitale platform Berørt.

De mange uploadede hænder og tilhørende tanker blev nu overdraget til SMK, der inviterede de tre kunstnere til at komme med en kunstnerisk respons på det at være berørt af corona. Kunstnerne har haft adgang til databasen med uploadede hænder og tanker som inspiration eller materiale i udviklingen af deres værker.

Resultatet er blevet tre helt nye værker, der hver især giver et perspektiv på Covid-19 pandemien og krisens konsekvenser i en tid, hvor vi har måtte undvære sociale aktiviteter, fysisk kontakt, nærhed og berøring.

Værkerne bliver præsenteret i SMK's museumshave 11. marts 2021 – årsdagen for pressemødet, hvor statsminister Mette Frederiksen varslede nedlukning af Danmark.
Værkerne kommer på rejse rundt i Danmark og bliver vist udendørs på fire forskellige institutioner, SMK, SMK Thy, Brandts i Odense og Kunsthal Aarhus frem til slutningen af oktober 2021.

De tre værker vil være en del af Skulpturparken i perioden 9. maj – 20. juni 2021.

Projektet Berørt er skabt i et partnerskab mellem Røde Kors, Coop, Hjaltelin Stahl – Part of Accenture Interactive og SMK. For hver hånd har Coop doneret 5 kr. til de mest udsatte samt finansieret kunstnernes værker.

Benedikte Bjerre, Eee-O-Eleven, 2021

Benedikte Bjerre (f. 1987) har skabt en skulptur i aluminium, som tegner omridset af en gigantisk bærbar computer

Kaspar Bonnén, JEG TROEDE VI SKULLE BYGGE NOGET OP SAMMEN MEN JEG BLEV VED MED AT GRAVE, 2021

Kaspar Bonnén (f. 1968), som både er billedkunstner og forfatter, bygger en sætning af gamle mursten

Sonja Lillebæk Christensen, Skylden, 2021

Sonja Lillebæk Christensen (f. 1972) har ladet sig inspirere af de mange fotos af hænder, som er blevet uploadet på den digitale platform Berørt

Støttet af