Den uvidende lærer

Vidende og uvidende, egnede og uegnede, kloge og dumme. Sådan kan verden opdeles. Med Den uvidende lærer vender Kunsthal Aarhus klassisk pædagogik på hovedet og eksperimenterer med forholdet mellem publikum, kunstner og institution.

Den uvidende lærer er en udstilling i fem afsnit skabt af kunstnerneJ ette Gejl Kristensen, Lisa Nyberg, Olga Benedicte, Jakob Jakobsen og Louise Haugaard Jørgensen med udgangspunkt i Jacques Rancières bog af samme navn.

Med udstillingen vender Kunsthal Aarhus klassisk pædagogik på hovedet og eksperimenterer med forholdet mellem publikum, kunstner og institution.

I det første danske oplag af bogen skrev udgiverne som introduktion:

"Tiden er inde til et opgør med den trætte og kyniske konsensus. Alt for meget er blevet glemt. Radikalfilosofi en undersøger kontingensens guddommelighed og oprørets logik. Den fastholder, at det kunne være på en anden måde. Ingen dyster jamren over tidens dårligdomme, men en tænkning med rødder i rendyrket entusiasme. Radikalfilosofien er ikke lyset, men den elektriske kontakt, man tænder på.”

I forbindelse med udstillingen genudgiver Kunsthal Aarhus Den uvidende lærer i samarbejde med forlaget Antipyrine.
Som del af udstillingen arrangere Kunsthal Aarhus en bogklub, hvor bogens fem afsnit gennemgåes af omgange sammen med udstillingens kurator.

Vil du være med i bogklubben, så skriv til me@kunsthal.dk

Støttet af