iwillmedievalfutureyou6
Abu Bakarr Mansaray (SL), Albrecht Dürer (DE), Ali Akbar Sadeghi (IR), Aniara Omann (DK), Bogosi Sekhukhuni (ZA), Cécile B. Evans (US), Che Go Eun (KR), Chris Kraus (US), Fernando Corona (MX), Jeremy Blake (US), Jungsuck Kang (KR), Lynn Hershman Leeson (US), Mark von Schlegell (US), Michel Houellebecq (FR), Nathaniel Mellors (UK), Peter Wächtler (DE), Rachel Armstrong (UK), Rolf Nowotny (DK), Sergei Parajanov (AM), Sophie Podolski (BE)

I sommeren 2018 præsenterer Kunsthal Aarhus den tredje udgave i en serie af gruppeudstillinger dedikeret til kunstneriske rejser gennem tid og rum. Den kryptiske engelske titel iwillmedievalfutureyou6 opløser tid, idet den både peger bagud og fremad på samme tid. Kunstnerne viser absurde og dystopiske fremstillinger af den tid, vi befinder os i, og gennem værkerne vil udstillingen forsøge at spejle det primitive i vores nutid og vores mulige fremtid. Værkerne skildrer rejser gennem tid og sted, både tilbage og frem. Udstillingen kan ses som en episk fremtidsfortælling, der både viser drømmene, fantasierne og ned- og sammensmeltningen af disse.

Hvordan slår vi hinanden ihjel mest effektivt? Er det lettest i en direkte kamp eller krig, hvor vi spidder personen overfor os til døde? Eller skal vi følge med udvikling og udvikle en stedfortræderkrig? Skal vi lade teknologien og udviklingen formøble og ødelægge vores ejet avancerede udviklingstrin? Eller den mere abstrakte variant, hvor vi lader omgivelserne omkring os smelte sammen, mens vi ser det ske, så vi drukner eller ikke kan trække vejret? Eller alle tre samtidig? Kan vi glemme alt? Kan alt glemmes? Hvordan tager vores templer sig bedst ud om 8000 år? Hvordan vil vi helst findes, huskes, opleves, udgraves? Kan vi elske, lege eller dulme hinanden til døde? Er sport og medicin nok til, at vi roligt kan lukke øjnene hver aften, før vi går i seng og siger tak og godnat. Kan vi udvikle og opfinde os ud af alting, så vi alligevel altid overlever? Godmorgen, har De sovet godt, mine damer og herrer? Nå, det var dejligt. Velkommen.

Arternes oprindelse af Charles Darwin fortæller om tilblivelse, vores ufortrødne og overlegne udvikling, men ikke om arternes forfald. Vi kan lægge os i fosterstilling, men kan ikke gå tilbage i udviklingstrin – vi bliver nødt til at lukke øjnene og leve det ud.

Den tilhørende publikation indeholder essays og tegninger af Chris Kraus, Fernando Corona, Rachel Armstrong og Mark von Schlegell.

Støttet af Statens Kunstfond, Aarhus Kommune og Art Sonje, Seoul. Tak til Naturhistorisk Museum i Aarhus og Akvastabil.

Installationsbilleder: Kåre Viemose

”Som sine forgængere er iwillmedievalfutureyou6 en fascinerende og gådefuld udstilling, der rejser mange interessante spørgsmål om alt fra teknologifilosofi til religion og etik, men den forsøger ikke på nogen måde at være let tilgængelig.”

Aarhus Stiftstidende, Christian Salling, 18.06.2018

Støttet af

Aniara Omann, Final Incarnation, 2016. Courtesy the artist. Foto: Malcolm Cochrane
Aniara Omann, Final Incarnation, 2016. Courtesy the artist. Foto: Malcolm Cochrane