KP17 & SPRING17

Kunstnernes Påskeudstilling (KP), der i år vises for 71. gang, er en af de fem statsanerkendte censurerede udstillinger i Danmark, der hvert år giver både etablerede kunstnere og kunstnerspirer mulighed for at præsentere deres værker for et større publikum.
KP står på samme tid for tradition og fornyelse. Gennem censurkomitéens udvælgelse præsenteres nogle af de strømninger og tendenser, der kommer til udtryk i kunsten lige nu.

Censurkomitéen består af fem kunstfaglige og udøvende billedkunstnere, der tager stilling til samtlige indsendte værker og sammensætter udstillingen alene ud fra kunstneriske kvalitetskriterier.

Censurkomitéen ved KP17 består af:

Eva Koch (videokunstner)

Jesper Christiansen (maler)

Jesper Dyrehauge (maler)

Lisbeth Bonde (skribent)

Per Ahlmann (keramiker)

SPRING17

Som en af de mest markante censurerede udstillinger i Danmark skiller KP sig ud ved ikke blot at vise de værker, der slap gennem censurkomitéens udvælgelse, men tillige ved - i kraft af udstillingen SPRING - at arbejde videre med nogle af de kunstnere, der har gjort sig særligt bemærket på KP.

Udstillerne på SPRING17 er:

Carola Björk (SE)

Julie Greve Lindholm

Kamilla Jørgensen

Yngvild Sæter (NO)*

Vejleder på SPRING17:

Tanja Nellemann

SPRING17 – satellit

Yngvild Sæter udstiller projektet ’ADVANCED NOTICE OF ARRIVAL - the future presents the past’ på Aarhus Havn som en del af SPRING17.

Sted: Dome of Visions, Inge LehmannsGade, Pier 2.

Åbningstider i Dome of Visions

Alle hverdage: kl. 12-18
Lørdag-søndag: kl. 10-18

Udstillingsperiode: 1.–30. april 2017

Fernisering: Lørdag 1. april kl. 14-17

Arrangementer

Åbning:
Lørdag 1. april kl. 14-17: Åbning med uddeling af KP-pris. KP generalforsamling kl. 17-18.30 (lukket arrangement - kun for KP's medlemmer).

Censor-talk v. maleren Jesper Christiansen:
Fredag 7. april kl. 15-16, Moderator, Trine Rytter Andersen.

Finissage:
Onsdag 26. april kl. 19-21: Finissage med uddeling af Publikumsprisen samt Artist-talk med SPRING-udstillerne: Carola Björk, Julie Greve Lindholm, Kamilla Jørgensen og Yngvild Sæter. Moderator, Trine Rytter Andersen.

Læs mere om udstillingerne på www.kp-spring.dk