KP20 & SPRING20 / KP21-digital

Jan Oskar Rønnow, Enkelt sandkorn. Ghana, 2020. Fotografi
Jan Oskar Rønnow, Enkelt sandkorn. Ghana, 2020. Fotografi

Kunstnernes Påskeudstilling (KP) er en af de fem statsstøttede censurerede udstillinger i Danmark. Enhver kan sende værker ind til KP, og hermed gives både etablerede kunstnere og nye talenter mulighed for at præsentere deres værker for et større publikum. Værkerne udvælges af en inviteret censurkomité, der består af fem udøvende billedkunstnere. De tager stilling til samtlige indsendte værker og sammensætter udstillingen ud fra kunstneriske kvalitetskriterierier. Kunstnernes Påskeudstilling præsenterer dermed nogle af de strømninger og tendenser, der kommer til udtryk i kunsten lige nu.

SPRING er en gruppeudstilling med et lille udpluk af kunstnere, der har markeret sig stærkt på tidligere års KP.

Grundet COVID-19 blev Kunstnernes Påskeudstilling i 2020 aflyst. KP vil i 2021 derfor præsentere de værker, der blev udvalgt til KP20 samt talentudstillingen SPRING20 med Marie Kaarøe, Pascal Mayet, Kamilla Mez og Olivia Willman.

Kunstnerne på KP20

Kunstnerne på SPRING20

KP21-digital

Sideløbende med KP20 & Spring20 bliver KP21-digital afholdt som en online udstilling med digitale værker, der er blevet udvalgt af kunstnerne Amalie Smith, Signe Klejs og Jacob Tækker.

KP definerer digital kunst "som kunstnerisk formgivning, der har digitale og elektroniske medier som grundlag for en kunstpraksis. Værkerne kan være tværæstetiske (visuelle medier, musik, performance, lys etc. i samme værk), og/eller rumme interaktive aspekter."

KP21-digital efterspørger således digitale kunstværker og IKKE reproduktioner af analoge værker.⁠

KP21-digital [siden åbner 27. marts kl. 14:00]