KP20 & SPRING20 / KP21-digital

Jan Oskar Rønnow, Enkelt sandkorn. Ghana, 2020. Fotografi
Jan Oskar Rønnow, Enkelt sandkorn. Ghana, 2020. Fotografi
Jonathan Vitting Nielsen, Meet Jake Poser, videostill, 2021. Udvalgt til KP21-digital.
Jonathan Vitting Nielsen, Meet Jake Poser, videostill, 2021. Udvalgt til KP21-digital.

Kunstnernes Påskeudstilling (KP) er en af de fem statsstøttede censurerede udstillinger i Danmark. Enhver kan sende værker ind til KP, og hermed gives både etablerede kunstnere og nye talenter mulighed for at præsentere deres værker for et større publikum. Værkerne udvælges af en inviteret censurkomité, der består af fem udøvende billedkunstnere. De tager stilling til samtlige indsendte værker og sammensætter udstillingen ud fra kunstneriske kvalitetskriterierier. Kunstnernes Påskeudstilling præsenterer dermed nogle af de strømninger og tendenser, der kommer til udtryk i kunsten lige nu.

SPRING er en gruppeudstilling med et lille udpluk af kunstnere, der har markeret sig stærkt på tidligere års KP.

Grundet COVID-19 blev Kunstnernes Påskeudstilling i 2020 aflyst. KP vil i 2021 derfor præsentere de værker, der blev udvalgt til KP20 samt talentudstillingen SPRING20 med Marie Kaarøe, Pascal Mayet, Kamilla Mez og Olivia Willman.

Kunstnerne på KP20

Kunstnerne på SPRING20

KP21-digital

Sideløbende med KP20 & Spring20 bliver KP21-digital afholdt som en online udstilling med 16 digitale værker, der er blevet udvalgt af kunstnerne Amalie Smith, Signe Klejs og Jacob Tækker.

KP definerer digital kunst "som kunstnerisk formgivning, der har digitale og elektroniske medier som grundlag for en kunstpraksis. Værkerne kan være tværæstetiske (visuelle medier, musik, performance, lys etc. i samme værk), og/eller rumme interaktive aspekter."

KP21-digital [siden åbner 27. marts kl. 14:00]

Læs mere om KP21-digital

Kunstpriser

  • KP-prisen på 10.000 DKK uddeles på ferniseringsdagen til en kunstner, der har udstillet på årets KP20.

  • Publikumsprisen på 10.000 DKK uddeles mod slutningen af udstillingsperioden til en kunstner, der har udstillet på enten KP eller SPRING.

  • Censorernes Pris på 10.000 DKK uddeles for første gang og gives til én af udstillerne på KP21-digital på ferniseringsdagen.

  • H&H Rejselegat på 10.000 DKK Legatet er et nyt rejselegat stiftet af Hans-E Møller-Hansen og Per Haansbæk med det formål at give talentfulde kunstnere mulighed for at søge inspiration internationalt.