Esmeralda Kosmatopoulos & Sean Naftel
Mastering The Art Of Contemporary Art (Open Call 2015)

Kunsthal Aarhus præsenterer det vindende udstillingsforslag i Open Call 2015: COLLECTIVE MAKING (international).

Den græske kunstner Esmeralda Kosmatopoulos og den amerikanske kunstner Sean Naftels forslag bærer titlen Mastering the Art of Contemporary Art og er en udforskning og performativ undersøgelse af den kunstneriske produktionsproces.

Mastering the Art of Contemporary Art bringer madlavningsuniverset og visuel kunst sammen. I rammerne af et tv-køkken, en hjemmeside (www.m-a-c-a.tv) og en salon udfordrer udstillingen kollektive produktioner og situationer. Kunstnerne Esmeralda Kosmatopoulos (GR) og Sean Naftel (US) arbejder normalt ikke sammen, men i denne udstilling udfordrer de deres egen praksis ved at invitere kunstnere fra lokalmiljøet til at bidrage med kunstopskrifter i en fælles udforskning af værkskabelsen. Publikum kan følge og deltage i projektet online og offline og dermed få udstillingen til at vokse.

Mastering the Art of Contemporary Art er en “live” skabelse af kunstværker såvel som samtaler om kunstnerisk produktion og samtidskunstens betydninger.

Flere gange ugentligt vil performances blive “sendt live” foran et publikum i Kunsthal Aarhus og senere lagt op på www.m-a-c-a.tv. Videoerne vil efterfølgende indgå i udstillingen. Med udstillingen inviterer Kosmatopoulos & Naftel alle til at lære, skabe, reflektere, distribuere, konsumere, mikse og dekonstruere kunstværkets forskellige komponenter. Projektet består af tre åbne rum: et kulinarisk TV-set, et virtuelt test-køkken og en spisestue. Hvert rum har et meget basalt formål:

TRIN 1: LÆR
En del af udstillingen vil blive omdannet til en mindre udgave af et kommercielt madlavnings-tv-set. To gange om ugen (onsdag og lørdag) kommer en ny kunstner og viser publikum, hvordan man genskaber et af hans/hendes eksisterende værker for hermed at opfordre alle til selv at skabe kunstværket derhjemme.

Deltagende kunstnere:
Anders Visti, Charlotte Thrane, Dan Stockholm, Ditte Lyngkær Pedersen, Hesselholdt & Mejlvang, Jesper Carlsen, Jette Gejl, Johanne Skovbo Lasgaard, Julie Stavad, Julie Bitsch, Kim Grønborg, Lise Skou, Louise Sparre, Marianne Jørgensen, Nanna Gro Henningsen og Søren Hüttel.

TRIN 2: UDFØR
De forskellige performances af ”kunst-opskrifter” streames “live” på M-A-C-A.tv, og en færdigredigeret video er tilgængelig online på www.m-a-c-a.tv. Hjemmesiden giver gæsterne mulighed for at nedbryde det konceptuelle indhold og kunstnerens proces, og inspirerer til at blive arkitekter på vores egne kreative sysler derhjemme.

TRIN 3: REFLEKTÉR
Alle er inviteret til at bringe det skabte kunstværk tilbage til Kunsthal Aarhus, hvor det vil blive udstillet side om side med de inviterede kunstneres værker. Her får publikum mulighed for at dele deres personlige holdning til kunst. Fra at være tomt vil rummet løbende blive fyldt op, efterhånden som nye værker udstilles af publikum, der kommer for at bidrage med deres værk til den kreative samtale.

Udstillingen er udvalgt fra Kunsthal Aarhus’ OPEN CALL 2015: COLLECTIVE MAKING (INTERNATIONAL), som retter sin opmærksomhed mod kollektive kunstneriske samarbejdsformer og undersøger deres historiske betydning for kulturel praksis i dag. Kunsthal Aarhus modtog et meget stort antal ansøgninger fra hele verden af meget høj kvalitet (mere end 110 ansøgninger, herunder Mexico, Uganda, Israel, Kosovo, Finland, Indonesien, Chile og USA) og enestående diversitet i såvel tilgange til temaet og i geografisk repræsentation.

Esmeralda Kosmatopoulos er multi-disciplinær konceptuel kunstner og arbejder med sprog og identitet. Hun er født i Grækenland, opvokset i Paris og bor og arbejder i New York. Hendes værker undersøger definitionen og konstruktionen af identiteter, personlige minder, kultur og kollektive historier i post-internet-tidsalderen. Hun betegner sig selv som en oversætter, der bygger forbindelser mellem fortid og nutid, fysisk og virtuelt, og ultimativt imellem hinanden. Hendes værker har været udstillet på gallerier, museer og offentlige udstillingssteder i Nordamerika, Europa og Latinamerika, inklusiv AMA | Art Museum of the Americas (US), Künstlerhaus Wien (Østrig), Palazzo delle Arti Napoli (Italien). Kosmatopoulos har også samarbejdet med socialt orienterede organisationer såsom Organization of American States (USA) og Museum Louis Braille (Frankrig) om at skabe storstilede installationer for at rejse opmærksomhed på sociale emner.
http://www.esmeraldakosmatopoulos.com/

Sean Naftel bor og arbejder i New York. Han er uddannet i keramik og skulptur på Southern Illinois University Edwardsville og billedkunst på Burren College of Art i Ballyvaughn, Irland. Han er den ene halvdel af kunstnerkollektivet Attenborough Naftel og medstifter af Roving Project. Naftel blev udvalgt til at deltage i en serie af et kunstsymposier i Slovakiet, Tjekkiet, Finland og Italien i årene 2007-2009. I 2014 modtog han et stipendium til at deltage i Ora Lerman Trust Residency, Pennsylvania. Hans udstilling Yard Sale i samarbejde med Chris Attenborough på De Buck Gallery i NYC vandt et feature-interview i The New York Times.
www.seannaftel.com

Udstillingsperiode: 18. marts-17. april 2016
Fernisering: 18. marts kl. 17
Åbningsperformances: Hesselholdt & Mejlvang + Nanna Gro Henningsen
Live performances hver onsdag og lørdag. Se Facebook for tidspunkt

Udstillingen er en del af COLLECTIVE MAKING (2015-2016) støttet af Statens Kunstfond, Aarhus Kommune, Goethe-Institut Dänemark og Det Obelske Familiefond.

Se mere