Michael Würtz Overbeck
The Void

Den danske kunstner Michael Würtz Overbeck (DK, 1982) arbejder med tegning, objekter, installationer og video. I sit kunstneriske arbejde fokuserer han på menneskets evige og desperate søgen efter mening og sandhed. Han undersøger menneskets forhold til virkelighed og spaltningen mellem det enkelte menneskes til tider afvigende opfattelse af virkeligheden og den kollektive opfattelse. Der er både en genkendelighed og uigenkendelighed i Würtz Overbecks værker – det man på tysk ville kalde unheimlich. Det skaber en mørk, mystisk og spirituel stemning i kunstnerens installationer.

Würtz Overbeck arbejder ofte stedsspecifikt og til Kunsthal Aarhus skaber han en totalinstallation til Galleri 2 og Rotunde – det er dermed et værk, man kun kan opleve i Kunsthal Aarhus. For en institution er det en kærkommen forstyrrelse at lade en kunstner som Würtz Overbeck arbejde frit med selve rummet og lade sit skulpturelle kunstnerskab udfolde sig. Würtz Overbecks totalinstallation overtager fuldstændig det velkendte, hvide galleri i en udstillingsarkitektur med opbyggede gange og rum, der skaber en forskydning i de besøgendes fornemmelse af deres egen krop og tilstedeværelse i rummet. Dermed forvrænges vores forhold til virkeligheden, hvad der er op og hvad der er ned, og ensomheden bliver nærværende. Vi er sammen i hver vores virkelighed.

Michael Würtz Overbeck har både deltaget i gruppeudstillinger og soloudstillinger på forskellige institutioner. Heriblandt kan nævnes Møstings Hus i København, Spanien19C i Aarhus, Overgaden i København, FAA Project Room i Odense, Galleri CC i Malmø og Contemporary Image Collective i Cairo.

Michael Würtz Overbeck, Not Part of Me, 2020. Foto: Michael Würtz Overbeck
Michael Würtz Overbeck, Not Part of Me, 2020. Foto: Michael Würtz Overbeck
Michael Würtz Overbeck, Force Field, 2020. Foto: Michael Würtz Overbeck
Michael Würtz Overbeck, Force Field, 2020. Foto: Michael Würtz Overbeck

Støttet af