Otobong Nkanga
The Encounter That Took A Part Of Me

Den nigerianske kunstner Otobong Nkangas skulpturer, installationer, performances, tegninger og fotos undersøger tanker om jord, kartografi, værdien af naturressourcer og miljøproblemer.

Nkanga samler på menneskelige og naturlige spor, der er blevet efterladt i genstande og landskaber. Disse genstande fremvises poetisk på borde og i byggede konstruktioner på en måde, så de sætter gang i hukommelse, tanker og følelser. Det er en højst usædvandlig vidensproduktion: fra politisk teori til filosofi, fra sociologi til naturvidenskab.

Udstillingen The Encounter That Took a Part of Me i Kunsthal Aarhus, der samproduceres med det britiske kunstcenter Nottingham Contemporary, vil bestå af to store installationer. Den ene vil være en ny version af installations- og performance-stykket Taste of A Stone fra Sharjah Biennalen i 2012, mens den anden er et nyt bestillingsarbejde: en installation, der består af en storstilet vægtegning, et tofløjet billedtæppe og skulpturelle strukturer.

Billede: Otobong Nkanga, The Encounter That Took a Part of Me, 2016. Exhibition view, Nottingham Contemporary. Photo by Stuart Whipps.

Udstillingsperiode: 31. marts–28. maj 2017
Fernisering: 31. marts kl. 17