Jeroen Bouweriks & Linda Beumer
Shaped Canvas Track

Shaped Canvas Track – en løbebane som rute til Kunsthal Aarhus’ indgang. Kom, se og løb!

Værket er designet af den hollandske kunstner/designerduo Jeroen Bouweriks & Linda Beumer. Projektet blev udvalgt ved et Open Call i sommeren 2013, hvor Kunsthal Aarhus annoncerede efter en skilterute til sin nye indgang. Linda Beumer og Jeroen Bouweriks fra Amsterdam vandt konkurrencen med deres forslag, der er inspireret af det amerikanske minimalistikon Frank Stella og den danske mellemdistanceløber Wilson Kipketer.

Med sin forening af et formet lærred og en løbebane er forslaget en hybridform, der forener landskabsarkitektur, sport, design og kunst.

Jeroen Bouweriks & Linda Beumer udtaler: “Vi tror på, at den uventede kombination af discipliner kan medføre en spændende dynamik. Egentlig er der ikke noget indlysende forhold mellem kunst og sport, men tanken om at gå, løbe med et bestemt mål (i dette tilfælde indgangen) kan blive et spil eller en udfordring. Og hvorfor ikke gøre denne bevægelse med en usædvanlig bane i en moderne kunst kontekst? Det er blandingen af disse to verdener, der kan appellere til forskellige slags besøgende.”

“Grundlæggende handler det om, at vi skal have folk til at finde vores hoveddør. Vi sendte en forespørgsel ud til en masse kunstnere, og der kom en ide tilbage om, at lærreder vel ikke altid behøver at skulle hænge på væggen. De kan lige så godt beundres på jorden. Så vi laver en løbebane med en masse streger. Sandsynligvis kommer de til at lyse i mørke. Det er en måde at kombinere kunst, sport og kultur. Og det er endnu en måde at engagere gæsterne og lade dem lege med kunsten,” udtaler Joasia Krysa, kunstfaglig leder i Kunsthal.

Lars Nielsen, cheftræner for atletiklandsholdet, som har været konsulent på Shaped Canvas Track forklarer sin interesse i projektet: ”Det forener sport og kunst, og for mig er det to ting, som har rigtig meget til fælles. Begge kræver det samme for at nå til tops, og det er commitment, at man kan tænke på nye måder, søge inspiration og bruge andres idéer,” siger Lars Nielsen.

Shaped Canvas Track er første projekt i Kunsthal Aarhus’ nye offentlige program “Museum uden vægge”. Projektet indeholder to hovedelementer: en serie af nye værker udviklet specifikt til byrummet, og relaterede projekter, som inddrager publikum fysisk såvel som online.

Shaped Canvas Track er støttet af Nordea-fonden, Det Obelske Familiefond.
Samarbejdspartnere er Dan Jord A/S, Aarhus 1900 og Laboratoriet.