THE TIMESHARE PROJECT
REAL DMZ PROJECT, Starship Magazine, Oda Projesi & SAL, Rond-Point Projects, Eastside Projects

I stil med en timeshare-ferielejlighed er Kunsthal Aarhus i foråret 2017 vært for fem internationale kunstinstitutioner, som på skift overtager kunsthallens ottekantede udstillingsrum i en uge af gangen. Her vil institutionerne præsentere kuratoriske og redaktionelle projekter, eksempelvis i form af talks, performances, screenings, displays, installationer eller redaktionsmøder. I forlængelse af disse fem besøg producerer institutionerne hver især en publikation, som udgør projektets andet tidsdelingsformat. Ved at transportere læseren frem eller tilbage i tiden udgør publikationen en slags tidsmaskine, som giver os adgang til andre tider.

I 2017 fejrer Kunsthal Aarhus 100 års jubilæum. I modsætning til et museum har Kunsthal Aarhus ikke en samling, der kan fortælle og forhandle disse 100 års udstillingsvirksomhed, og The Timeshare Project erstatter derfor erindring med tidsdeling i form af en kollektiv, transnational samtidspraksis.

REAL DMZ PROJECT (KR): The Aarhus Edition

31.03. – 08.04.
Samtidskunstprojektet the REAL DMZ PROJECT er baseret på research i den demilitariserede zone (DMZ) i Sydkorea og dets grænseområder. Med en ugelang udstilling, en serie af screenings og et seminarprogram vil the REAL DMZ PROJECT ikke blot introducere kunstneriske, kuratoriske og akademiske overvejelser om DMZ, men også rejse spørgsmål om grænsedragning og migration i en europæisk kontekst.

Starship Magazine (DE): Starship No. 16

15.04. – 22.04.
Det Berlin-baserede Starship Magazine er et tidsskrift i ordets bogstavelige forstand, fordi det taler ud fra og om den tid, det bliver skabt i. Temaet for den kommende 16. udgave af det flerstemmige og flerperspektiviske tidsskrift vil løst basere sig på en anti-social vending inden for gay and lesbian-studies, men også på de bevægelser som denne anti-sociale vending fungerer som forbillede for. Starship Magazines udgivere mødes i Kunsthal Aarhus til et ugelangt, offentligt redaktionsmøde med henblik på at færdiggøre den 16. udgave af tidsskriftet.

Oda Projesi & SALT (TR): Public Spaces and Cultural Capitals

29.04. – 06.05.
SALT, en kulturinstitution i Istanbul og Ankara, vil genbesøge tre offentlige kunstprojekter: My City, Park: a possibility og Cultural Agencies: Gülsuyu-Gülensu, som fandt sted i 2010, hvor Istanbul var Europæisk Kulturhovedstad. Hvert projekt havde en distinkt tilgang til det offentlige rum og kan samlet set betragtes som en krystallisering af flere års intense diskussioner om kunst i gadebilledet, socialt-engagerede projekter, gentrificering, offentlige manifestationer og ting, der er forsvundet fra det offentlige rum. Public Spaces and Cultural Capitals vil kortlægge, gentænke og diskutere disse tre offentlige kunstprojekter i dialog med Aarhus-baserede samtalepartnere.
Oda Projesi er et Istanbul-baseret kunstnerkollektiv grundlagt af Özge Açıkkol, Güneş Savaş og Seçil Yersel i 2000. Oda Projesi undersøger forholdet mellem rum, hverdagsliv og overlevelsesstrategier gennem medier såsom radiostationer, bøger, postkort og aviser, eller ved at skabe mødesteder. I de seneste år har Oda Projesi desuden været optaget af, hvordan kunstnerisk produktion er forbundet med ustabilitet. I Aarhus får Oda Projesi selskab af Dilge Eraslan fra SALT Research and Programs, en kulturinstitution i Istanbul og Ankara.

Rond-Point Projects (FR): Anywhere out of the Book

13.05. – 20.05.
Anywhere out of the Book er et redaktionelt og kuratorisk projekt af det Marseille-baserede projektrum Rond-Point Projects med fokus på subversive og undersøgende potentialer i kunst, fiktion og poesi. En gruppe internationale kunstnere og forfattere vil benytte græsrods-publiceringsmetoder til at skabe en kollektiv publikation og arbejde lokalt i både Aarhus og Marseille. I Kunsthal Aarhus vil der desuden være en serie af præsentationer og events, hvor offentligheden inviteres til at være medskabere af en verden udenfor bogen.

Eastside Projects (GB): User’s Manuals Draft #7

27.05. – 03.06.
Eastside Projects er et kunstnerdrevet offentligt udstillingssted i Birmingham, som udforsker og demonstrerer, hvordan kunst kan være en gavnlig og brugbar del af samfundet. Med dette for øje producerer Eastside Projects brugermanualer til offentligheden om hvordan man kan bruge Eastside Projects, og hvordan Eastside Projects bruger verden. Udover en serie af events vil Eastside Projects-teamet udvikle og producere et nyt sæt brugermanualer om retningslinjer for beboelse og produktion, mens de midlertidigt overtager Kunsthal Aarhus’ ottekantede udstillingsrum.

The Timeshare Project er kurateret af Trine Friis Sørensen, som i 2016-2019 har en delt postdoc-stilling mellem Kunsthal Aarhus og Aarhus Universitet, finansieret af Ny Carlsbergfondet.

Støttet af