Watched! Surveillance, Art and Photography

Udstillingen WATCHED! Surveillance, Art and Photography tematiserer overvågning i vores samfund i dag med særligt fokus på fotografi.

Vores tilværelse fotograferes og visualiseres som aldrig før, hvilket giver anledning til spørgsmål om frivillig og ufrivillig synlighed, diskrimination og kriminalisering, men også til spørgsmål om at betragte og blive betragtet. Kunstnerne på udstillingen zoomer ind på stater og myndigheders teknologier, men også på hverdagens overvågning, som er blevet en naturlig del af vores liv – ikke mindst i de sociale medier. Nogle af de teknologier som kunstnerne fokuserer på, er overvågningskameraer, ansigtsgenkendelse, Google Street View, "lifelogging" og virtuel animation, men også ældre metoder knyttet til spionage, blufærdighedskrænkelse og voyeurisme.

WATCHED! Surveillance, Art and Photography er en del af et forskningsprojekt om overvågning, kunst og fotografi i Europa efter årtusindskiftet, igangsat af Louise Wolthers. Den tilhørende bog omfatter værker af fyrre kunstnere og dybdegående essays om overvågning af ledende forskere indenfor området.

Kuratorer: Louise Wolthers, Dragana Vujanovic og Niclas Östlind

Udstillingsperiode: 16. november–31. december
Fernisering: 16. november kl. 17

Seminar: 23. november kl. 10–16.30
WATCHED! Seminar om overvågning i nære relationer

Udstillingen og den tilhørende bog er skabt i samarbejde mellem Hasselblad Foundation, Valand Academy, Kunsthal Aarhus, Galleri Image, ARoS and C/O Berlin.