Aarhus Art Prize

Aarhusianske kulturinstitutioner støtter det kunstneriske vækstlag med Aarhus Art Prize.

Aarhus Art Prize hylder den unge kunst i Aarhus. Med to priser, initieret af Kunsthal Aarhus, Godsbanen, Aarhus Billedkunstcenter, Jyllands-Posten og ARoS, støttes talentfulde kunstnere, som bidrager særligt til byens kunstliv. Aarhus Art Prize støtter vækstlaget og den kunstneriske fødekæde i Aarhus med henblik på at tiltrække og fastholde kunstnerisk talent og styrke Aarhus som en levende kulturby.

Den første pris er Talentprisen. Den uddeles til en afgangsstuderende fra Det Jyske Kunstakademi, hvis afgangsværk har udmærket sig i særlig grad. Prisen gives for et værk udstillet på årets afgangsudstilling og består af et beløb på 30.000 kroner samt en invitation til at afholde en artist talk på Kunsthal Aarhus.

Den anden pris er Soloprisen. Den uddeles til en tidligere dimittend fra et af de danske akademier (eller et tilsvarende akademi), som, senest fem år efter dimission, har sat et særligt aftryk på Aarhus gennem sit relativt nye virke. Prisen består af et karriereforløb, der udover et beløb på 30.000 kr. tilbyder kunstneren et års samarbejde med de involverede institutioner.

Aarhus Art Prize er blevet uddelt siden 2018 af Kunsthal Aarhus, ARoS og Godsbanen. Fra 2023 er prisen udvidet, så den består af de to ovenfor beskrevne priser. Bag prisen står fra 2023 også Jyllands-Posten og Aarhus Billedkunstcenter. Prismodtagerne udpeges af en jury. Hvert år inviteres desuden et eksternt jurymedlem.

Mere information om Soloprisen her.

Støttet af

Billede: Vindere af Aarhus Art Prize 2023, Laura Hjort Jensen og Mads Borre. Foto: Mikkel Kaldal.
Billede: Vindere af Aarhus Art Prize 2023, Laura Hjort Jensen og Mads Borre. Foto: Mikkel Kaldal.