Red Flags – Drab på kvinder i Danmark

Hvert år indgår Kunsthal Aarhus nye samarbejder, der er med til at bringe kulturelle fællesskaber sammen og skabe engagement omkring nationale og internationale debatter og tendenser. Herigennem har kunsthallen etableret nye rum for kunstnerisk udfoldelse, engageret et bredere publikum, styrket den regionale kunstscene og været med til at skabe debat i både kunstneriske og akademiske sammenhænge.

Senest har Kunsthal Aarhus indgået et samarbejde med Nønne Mai Svalholm fra kompagniet SVALHOLM, der i starten af marts står klar med performanceværket Red Flags – Drab på kvinder i Danmark, hvor kunsthallen er engageret som co-producent.

Om værket

Der er 536 grunde til dette værk. Det er antallet af kvinder dræbt i Danmark mellem 1992 og 2016. Værket Red Flags – Drab på kvinder i Danmark er et stedspecifikt koreografisk værk, som skabes til det magtfulde politiske rum på lokale rådhuse. Værket får en varighed af 45 minutter, og får urpremiere på Aarhus Rådhus den 1. marts 2024 og spiller 3 gange op til kvindernes internationale kampdag den 8. marts 2024. Værket forventes lang levetid, da det bliver højaktuelt hver år op til kvindernes internationale kampdag.

Red Flags – Drab på kvinder i Danmark tager udgangspunkt i ny forskning om partnerdrab og vold mod kvinder i Danmark, og er inspireret af bogen En Forudsigelig Forbrydelse – kvindedrab i Danmark (Forlaget 28B, 2022) skrevet af journalist Line Vaaben og retsmediciner, ph.d., Asser Hedegård Thomsen med baggrund i data fra Asser Hedegård Thomsens forskning og interviews med knap 40 eksperter fra Danmark. I selve værket indgår fakta og personberetninger fra bogen En Forudsigelig Forbrydelse – kvindedrab i Danmark, som beskriver fire forskellige drab på kvinder. Med værket ønsker vi at kvalificere samtalen og samfundsindsatsen mod kvindedrab.

Kunsthal Aarhus co-producerer værket og bidrager med sparring omkring udvikling/udstilling af de skulpturelle elementer i værket, som består af 7 specialudviklede faner, som produceres under ophold på Statens Værksteder for Kunst 18. dec. 2023 – 12. januar 2024. Dertil bidrager Kunsthal Aarhus med lokaler til udvikling af værket, formidling, PR og billetsalg.

Kunstnerisk leder/kunstner Nønne Mai Svalholm/SVALHOLM modtager sparring omkring ny forskning på området ved journalist Line Vaaben og retsmediciner, ph.d., Asser Hedegård Thomsen Asser Hedegård samt organisationen Danner.

Værket er støttet af Statens Kunstfond, Augustinus Fonden og Statens Værksteder for Kunst.

Billetter er tilgængelige på Billetto.

Læs mere på svalholm.dk

Billede: venligst stillet til rådighed af kunstnerisk leder/kunstner Nønne Mai Svalholm.
Billede: venligst stillet til rådighed af kunstnerisk leder/kunstner Nønne Mai Svalholm.
Billede: venligst stillet til rådighed af kunstnerisk leder/kunstner Nønne Mai Svalholm.
Billede: venligst stillet til rådighed af kunstnerisk leder/kunstner Nønne Mai Svalholm.