MÅNEDENS BOG: Andre hunde af Rasmus Theisen

Bogreception
Fri entré
Sprog: Dansk

NB: Billetter er påkrævet - https://billetto.dk/e/manedens-bog-andre-hunde-af-rasmus-theisen-billetter-585556

Tirsdag d. 30. november vender Månedens bog endnu en gang tilbage, når Kunsthal Aarhus og Forlaget Antipyrine inviterer forfatter Rasmus Theisen til oplæsning og oplæg om hans debutroman Andre hunde (2021).

Om bogen: Andre hunde er fortællingen om endnu en ung dansker, der er flyttet til Etah i Nordvestgrønland og får tilbudt et job af en anden dansker, men det viser sig hurtigt, at han har allieret sig med den forkerte.
Andre hunde en arktisk arbejderroman om radikalisering, magt og modmagt, om forelskelse og pludselig paranoia – og om slædehunde, der bliver fundet dræbt og skamferet langs hele vestkysten (Gyldendal).

Et centralt tema i Andre hunde er spørgsmålet om forfatterens egen position som koloniserende stemme. Theisen vil udfordre sin position ved bl.a. at stille sig selv spørgsmålet: “stjæler jeg nogens historie, er der ikke skrevet nok bøger om Grønland af danskere?”.

Rasmus Theisen vil med afsæt i Andre hunde diskutere, om romanen som kunstform tilbyder et rum, hvor koloniseringen ikke kun er noget fjernt og abstrakt, men noget hverdagsligt, der hele tiden udspiller sig i interaktionen mellem de forskellige karakterer.

Rasmus Theisen er uddannet fra Forfatterskolen i 2019. Han debutterede som forfatter med Andre hunde i august 2021 på Forlaget Gyldendal. Andre hunde blev modtaget med stor ros blandt anmeldere og fik bl.a. tildelt 5 ud af 6 hjerter i Politiken: https://politiken.dk/kultur/art8317955/Her-er-en-romandebut-der-vil-sætte-dagsorden

Om Månedens bog og Forlaget Antipyrine

Månedens bog
Månedens bog er et samarbejde i mellem Forlaget Antipyrine og Kunsthal Aarhus, der den sidste tirsdag i hver måned sætter fokus på en udgivelse i Kunsthal Aarhus’ lokaler. Vi inviterer både debutanter såvel som etablerede forfattere/oversættere/redaktører, der har det tilfælles, at repræsentere samtidsrelevant kunst og litteratur. Udgivelserne handler om alt fra kunst, litteratur, teori og aktivisme og indebærer en kunstnerisk præsentation, oplæsning, samtale, performance, (film-)visning og meget andet. Månedens bog er et samarbejde, der på tværs af litteratur og kunst skal styrke den litterære kunstscene i Aarhus.

Forlaget Antipyrine
Kunsthal Aarhus huser i forvejen Antipyrine Bookstore. Forlaget har eksisteret siden 2014 og har et skarpt udvalg af bøger fra uafhængige, ofte kunstnerdrevne forlag fra hele Skandinavien. Bøger som man ikke finder i mainstreamboghandlen. Bøger som er værker i egen ret. Bøger fra folk der tænker publicering som en kunstnerisk praksis, et kunstnerisk udtryk og en egen kunstnerisk strategi. Det er de selvsamme typer af bøger og forlag programmet også reflekterer. Alle arrangementer er gratis og har til formål at præsentere et større publikum for forskellig, relevant samtidslitteratur.