Go Extreme

Kunst og ekstremsport mødes i 2021 i en eksperimenterende udstilling på Kunsthal Aarhus.

Go Extreme er titlen på et stort og nyskabende udstillingsprojekt, der omdanner hele Kunsthal Aarhus til et levende rum for ekstreme fysiske og mentale præstationer. Det handler om ekstremsport og om hvordan kunsten kan give os nye og spændende perspektiver på dette fascinerende fænomen.

Det ligger dybt i mennesket at stræbe efter frihed, ekstraordinære oplevelser og styrkelsen af egen identitet. Ekstremsport kropsliggør disse længsler og viser os, at vi alle forholder os til dem på den ene eller den anden måde. Måske ønsker vi at føle os mere i live? Måske har vi brug for på ny at komme i kontakt med vores egen krop? Måske hungrer vi bare efter et opkvikkende skud adrenalin, der kan rive os ud af tilværelsens rutiner?

Go Extreme giver et bredt publikum på tværs af interesser muligheden for at dykke dybere ned i disse spændende emner og måske lære sig selv bedre at kende gennem ekstremsporten, kroppen og kunsten.

Go Extreme bruger ekstremsporten til at kigge nærmere på vores forhold til ekstase og åndelighed ,og hvordan menneskekroppens begrænsninger hele tiden udfordres og overskrides gennem sportsudøvernes præstationer. Samtidig undersøger udstillingen også andre aspekter af ekstremsportens univers, hvordan den kan være en jagt på identitet og status og hvad der følger med ekstrem dedikation til træning og dygtiggørelse af både krop og sind.

Hvordan kan ekstremsporten afsøge hvilke grænser, der findes i kunsten? Hvad sker der, når kunstneren trodser normer og konsekvenser for at betræde og overskride de grænser, der skaber kunstens identitet? Ja, hvad sker der, når kunsten bliver ekstrem? Kan kunsten blive ekstrem?

For at komme svar nærmere har vi til Go Extreme inviteret atleter som MMA-kæmperen Mark O. Madsen, den seksdobbelte verdensmester i Stand Up Paddle Casper Steinfath, ekstremløberen Kristina Schou Madsen, fridykkeren Stig Severinsen og Wingsuit-udøveren Ellen Brennan, mens man vil kunne opleve kunstværker af bl.a. Sissel Tolaas, Trisha Cheeney, Ditte Gantriis, Søren Thilo Funder, Mik Stampe og Flying Frenchies.

I efteråret 2020 samles ekstremsportsatleter, kunstnere og forskere i Kunsthal Aarhus til en række debatskabende og historiefortællende events som optakt til udstillingen, der åbner i august 2021.

SE ELLER GENSE DE FIRE TALKS I DEBATRÆKKEN HERUNDER

#1 Ekstremsport og kunst / 23.09.2020

#2 Ekstremsport, kamp og krig / 28.10.2020

#3 Ekstremsport i ekstreme omgivelser / 04.11.2020

Støttet af